Print this page

Pre-registratie docentendagen

-Our teacher trainings are only given in Dutch, therefore this webpage is not translated to English-

Met dit formulier kunt u uw interesse aangeven voor verschillende docentendagen die wij organiseren. Door u te pre-registreren bent u niet gebonden aan deelname.

Als wij voldoende pre-registraties binnen hebben, zullen we met de pre-registranten een locatie en datum prikken waarop we de docentendag zullen houden. Ook heeft u, door zich te pre-registreren, voorrang op andere deelnemers.

Keuze aan docentendagen

Hier volgt een korte omschrijving van de verschillende docentendagen die wij aanbieden

Bioinformatica in de klas

Tijdens deze training leert u werken met de NaviGene en zo wegwijs te worden in online databanken en wetenschappelijke software. Bioinformatica kunt u inzetten om uw lessen over DNA, genetica en eiwitsynthese te verbeteren. Lees meer over de achtergrond van deze training of vorige trainingsdagen.

Metagenomics: Leve DNA!

Samen met stichting Leve DNA! is een docentendag opgezet over metagenomics. Aanleiding hiertoe zijn twee leerlingen die monsters hebben genomen uit de rivier de Waal. Uit deze monsters is DNA ge├»soleerd, waarmee de leerlingen onderzoeken of er schadelijke bacteri├źn in het Waalwater voorkomen. Tijdens de docentendag leert u hoe al het DNA uit zo'n monster in kaart wordt gebracht en gaat u zelf aan de slag met de ruwe data. Lesmateriaal krijgt u aan het einde van de dag mee naar huis.

Andere onderwerpen

DNA en eiwitten lenen zich voor heel veel soorten docentendagen. U kunt uw interesse in een bepaald onderwerp of didactisch probleem aangeven. Als er voldoende interesse is voor een bepaald idee, dan gaan wij daarmee aan de slag!
Denkt u bijvoorbeeld aan: eiwitvisualisatie, groene genetica, moleculaire populatie ecologie etc.

Pre-registratie formulier

Verplicht
Verplicht
Verplicht
Verplicht

Ik heb interesse in: